Mixed Reality App - Industriële Tuinbouw - Emsflower

BLOG

18 oktober 2018

Productieprocessen verbeteren middels Mixed Reality App

Twinsense 360 heeft een werkend prototype voor Emsflower GmbH gerealiseerd. Emsflower is een belangrijke speler met industriële processen in de tuinbouwsector.

Voor aflevering van de planten / stekjes rijden volledig geautomatiseerde Rhino’s de lege plantenwagens automatisch naar de juiste locaties in het proces.

In het begin van het proces moeten er planken geplaatst worden in de embalagekar. Dit doen medewerkers op dit moment nog handmatig. Medewerkers tellen het aantal gaatjes waarop de plank gepositioneerd moet worden. Voor elk bedrijf is dit anders. Voor bedrijven als Aldi of Lidl moeten de planken op verschillende hoogtes geplaatst worden in de embalagekarren. Aldi bijvoorbeeld op gaatje 10, 20 en 30. De Lidl op 8, 16 en 24. De hoogte van de planken is niet altijd eenvoudig te bepalen. Medewerkers moeten de insteek-openingen op dit moment zelf tellen en de hoogte aanpassen voor elke klant.

“TIJD- EN KOSTENBESPARENDE MIXED REALITY APP BINNEN INDUSTRIËLE TUINBOUWSECTOR”

Met een Mixed Reality (Hololens of Magic Leap) worden de instructies voor de medewerkers gevisualiseerd en automatisch uit de database gehaald.

Op het moment dat de medewerker zegt: “Load Aldi”, worden de planken voor Aldi gevisualiseerd. Als ze zeggen: “Load Lidl”, de planken voor de Lidl.

Twinsense360 gaat in 2019 dit prototype in samenwerking met Emsflower verder door ontwikkelen. We zullen hiervoor ook de nieuwe Hololens (moet nog gereleased worden) en andere Mixed Reality brillen gaan testen.

Over Emsflower

Emsflower GmbH produceert op grote schaal perk -en potplanten. Vanaf onze drie productielocaties in Nederland en Duitsland bedienen wij klanten door heel Europa.

De kwekerij heeft nu een totale oppervlakte van 87ha onder glas en biedt werk aan 400 personen.

Op locatie Emsbüren is veel geïnvesteerd in groene energie, het Emsflower BioPower project. De afgelopen jaren werd er hoofdzakelijk geïnvesteerd in de uitbreiding van kassen en in automatisering.

Laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van Mixed Reality!

Meer weten over de mogelijkheden van Mixed Reality?

Neem contact op met Maurice.

Maurice Kruse

Eigenaar / Sales

Telefoon: +31 (0)53 460 90 05
Email: maurice@twinsense360.nl

This site is protected by reCAPTCHA and the Google - Privacy Policy and Terms of Service apply.