MIXED REALITY VOOR UW BEDRIJF

Presenteer uw product of dienst met onze MR oplossingen!

Wat zijn de mogelijkheden van Mixed Reality voor uw bedrijf, product of dienst?

VR + AR = Mixed Reality

VR + AR = Mixed Reality

Mixed Reality (MR) is een combinatie van virtual reality (VR) en augmented reality (AR). Deze twee kent u waarschijnlijk al. Het doel van VR is het simuleren van een virtuele omgeving. AR legt een virtuele laag over de wereld heen die bijvoorbeeld informatie toevoegt aan wat u ziet. MR brengt aspecten van AR en VR samen. De echte wereld wordt uitgebreid met levensechte virtuele objecten waarmee ook interactie mogelijk is.

Via Mixed Reality wordt de volledige omgeving, inclusief alles wat er zich in die omgeving bevindt, in kaart gebracht. De techniek projecteert digitale elementen in deze omgeving, die digitale elementen zijn in staat om de interactie aan te gaan met hun omgeving, maar ook met elkaar. De weergegeven elementen zijn van zo een hoge kwaliteit dat deze vrijwel niet meer van echt zijn te onderscheiden, de grens tussen werkelijkheid en de virtuele wereld vervaagt: Mixed Reality.

HOE WERKT MIXED REALITY?

Hoe realiteit en virtualiteit gemixt wordt

Mixed Reality combineert de beste aspecten uit zowel Virtual Reality als Augmented Reality.

Mixed Reality laat de gebruiker de echte wereld zien (net als in AR) maar projecteert hier geloofwaardige virtuele objecten in (net als in VR). Mixed Reality gebruikt in plaats van markers de gegevens uit de omgeving. Deze virtuele objecten worden vervolgens verankerd aan een punt in de echte wereld, waardoor het mogelijk wordt om ze ook te beschouwen als echt.

Camera’s en sensoren

Om dit te bereiken, gebruikt een Mixed Reality headset een combinatie van camera’s en andere sensoren (zoals infrarood). Een MR headset ‘scant’ continu de omgeving waarin u zich bevindt en creëert aan de hand hiervan een digitale kaart waarin alles is vastgelegd. De digitale kaart bevat niet alleen informatie over de ruimte (muren, plafond, etc.) maar ook nauwkeurige informatie over personen en meubilair in de ruimte.

Zo wordt het in Mixed Reality mogelijk om bijvoorbeeld uw woonkamer in te richten. Mixed Reality projecteert zijn digitale inhoud terwijl er rekening wordt gehouden met de omgeving.

MIXED REALITY HEADSETS

Microsoft Hololens

Daqri Helmet

M2

MIXED REALITY CASE - PROJECT TANGO

Scannen en navigeren in 3D

Met Project Tango kunnen smartphones 3D-ruimtes scannen en navigeren, zodat er augmented reality-elementen in de echte wereld via de camera worden getoond.

Richt uw huiskamer in met nieuw meubilair, bekijk uw nieuwe auto op ware grootte op uw oprit, navigeer door musea en warenhuizen. De mogelijkheden zijn ongekend.

Wij informeren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden van dit soort Mixed Reality toepassingen.

Mixed Reality Experience Room

Indrukwekkend volgens de minister

Twinsense360 beschikt als eerste in Nederland over een Mixed Reality Experience Room. Minister Kamp van Economische zaken had de eer om deze Experience Room te openen en te ervaren. Hij noemde het “indrukwekkend”.

Wij nodigen u graag uit om onze MR-ruimte ook te komen bewonderen en ervaren.