3Deventer – 1250 jaar – Citymarketing

Beleef Deventer in verleden en toekomst

 
Hoe zag Deventer er honderden jaren geleden uit en hoe ontwikkelt de stad zich in de toekomst? De app3Deventer geeft een virtueel kijkje in het verleden én detoekomst van één van de oudste steden van Nederland. Historische gebouwen, zoals de stadsmuur of de wal tegen de Vikingen, zijn door de eeuwen heen uit het straatbeeld verdwenen. Met 3Deventer komen deze gebouwen weer tot leven en zijn ze te bekijken alsof de tijd heeft stilgestaan.

 
Werp ook een blik in de toekomst van Deventer en ontdek hoe de stad over een aantal decennia van water en energie wordt voorzien en wat er gebeurt als de stad overvol raakt. Beleef 3Deventer vanaf de historische hotspots of thuis vanaf de bank.

 

 

3Deventer Citymarketing app

 
3Deventer Citymarketing App

Met de app zijn diverse historische hotspots in de stad te bekijken in verschillende tijdlagen; in het verleden én toekomst. 3Deventer biedt o.a. een virtuele blik op het Deventer van 1550, waarin de oude dubbele stadsmuur is te bezichtigen vanaf de overkant van de IJssel.

3Deventer - 1250 jaar - Citymarketing

 

Hotspots

Neem een virtueel kijkje in het verleden en de toekomst van Deventer bij de historische hotspots. Beleef de stad in 768 of 1550 en ontdek hoe de stad er mogelijk in de toekomst uit gaat zien. In de komende jaren komen er steeds meer hotspots bij.

Tijdlagen

Met innovatieve 3D-reconstructies en toekomstbeelden van kunstenaars wordt de tijd even terug- en vooruit gespoeld. Klik in de app op de hotspots in de kaart en bekijk de verschillende tijdlagen van deze plek.

3Deventer - Tijdlagen

Audiotours

Wandel langs de historische hoogtepunten in de stad met de audiotours in de app 3Deventer. De app biedt twee wandelingen aan van elk 45 minuten: de een door de historische binnenstad, de ander door het nostalgische Bergkwartier.

Audiotracks

Wandel langs de historische hoogtepunten in Deventer en beluister bij elk punt de audiotrack af voor meer informatie over de geschiedenis van de plek of het gebouw. Er verschijnt een melding vanuit de app als u zich bij een historisch punt bevindt.

 
3Deventer - Audio tour

In het nieuws

 
Het Algemeen Dagblad heeft een artikel over de app geschreven, daarnaast hebben ze er een interessante video over gemaakt.

 

3Deventer - Algemeen Dagblad - Artikel

Appstore Google Play